skip to Main Content

Energy saving comfort

Det er standarden vi setter for oss selv, og det løftet vi står for. Det startet med den første trappebelysnings-tidsbryteren, som selskapet grunnlegger Paul Schwenk konstruerte allerede i 1921. Og det gjelder i dag for Nærværs- og Bevegelsesmelder samt for den verdensomspennende standarden KNX, som Theben har bidratt betydelig i utviklingen av. Bak hvert eneste produkt og system fra oss ligger tanken om å bruke energi bare når den virkelig blir brukt. Når det handler om å regulere varmen og romklimaet. Når det handler om å slå på eller dimme lyset, når mennesker inne i eller foran bygninger trenger å orientere seg, eller komfort og sikkerhet. Alle våre løsninger gir samtidig et bidrag til energieffektivitet og dermed til bærekraftig energibesparelse.

Alle som planlegger og bygger bygninger eller som benytter og installerer våre produkter, er bevisst på dette. Hos disse har navnet Theben et utmerket rykte – over hele verden. Selskapet er for lengst representert i over 60 land rundt om i verden. I tillegg til Tyskland har gruppen egne datterselskaper i Frankrike, Storbritannia, Italia, Sveits samt i Nederland og Singapore.

Grunnlaget for denne suksessen ligger i kompetansen til våre medarbeidere, og ut fra dem oppstår innovasjonen og kvaliteten til våre produkter. Blant disse finner man bestselgere som Trappebelysnings-tidsbryter ELPA eller theben-timer, som vi har levert 30 millioner av eksemplarer av over flere tiår. Blant dette hører også oppfinnelsen av Nærværsmeldere i 1992, og de utallige seriemonteringsapparatene i top2-familien som har gjort Theben til markedsleder. I tillegg kunne Theben igjen og igjen sette sitt preg på KNX-systemer. Det som er avgjørende er imidlertid at Theben konsekvent og målrettet har utviklet og utvidet sin kjernekompetanse:

  1. Tids-, lys-, klimastyringer
  2. Nærværs- og bevegelsesmelder
  3. Hus- og bygningsautomasjonssystemer som KNX
  4. Smart Meter Gateways

Og en ting til: I vårt interne testlaboratorium, som er autorisert av VDE-instituttet, kontrollerer vi nøye utviklingen fra nye ideer til prototyper og helt til produksjonen starter. Det er ingen selvfølge.

Med noen få unntak blir hele produktutvalget produsert i Tyskland – ved hovedkvarteret i Haigerloch. I selve produksjonen sørger vår 100 % sluttkontroll for at hvert eneste produkt forlater selskapet i perfekt stand. Summen av alle disse faktorene gir kundene våre visshet om at de får et pålitelig, varig og åpen partner: En ledende førsteklasses tilbyder av intelligente løsninger for energisparing og økt komfort i hele bygget. Det er dette merket Theben står for.

Back To Top